Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Музикалната програма за 80-годишнината на БНР

В "Преди всички" Хелия Чавдарова представи музикалната програма за честванията на 80-годишнината на БНР.

Най-близката проява е на 21-ви юни в Благоевград, на площад "Македония" - това е първият лъч, с който тръгва концертното турне не Оркестъра за народна музика на Националното радио с диригент Димитър Христов и специалните гости Янка Рупкина, Валерия Момчилова и Володя Стоянов. След това оркестърът е във Видин - на 27-ми юни и в Шумен - на 13 юли. Биг Бендът на Националното радио ще свири във Варна и Бургас в началото на септември, след това в Пловдив и в Стара  Загора. Музикантите ще имат участие и на "Аполония" и солист ще бъде Васил Петров. Йорданка Христова също ще пее. В близките дни, от 4-ти до 6-и юли, в София ще се проведе един малък фестивал на нашите музикални състави.
Завършен е вече албумът с Милчо Левиев, Биг Бенда и хор Космически гласове. Този албум ще има представяне през октомври.
Започна и подготовка по един рок-симфони концерт, който ще се състои на 24-ти ноември в зала 1 на НДК. Ще участват ФСБ, "Щурците", "Сигнал", Д 2, "Фактор", Валди Тотев, песните на Борис Карадимчев и др.


Интервюто с Хелия Чавдарова можете да чуете от звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна