Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сградата на Районния съд в Раднево е опасна

Сградата на Районния съд в Раднево е опасна за служителите и за гражданите. Въпреки че във всеки проектобюджет на съда през последните години са залагани пари за ремонт, те не са били одобрявани. Това заяви за "Хоризонт" председателят на съда Християна Вълчанова, след като проблемът беше изведен в заседание на Висшия съдебен съвет.

Сградата на Районния съд в Раднево е строена през 1985-а година и е единствената в региона без сменени дограми и какъвто и да е ремонт. Съществува реален риск козирката на съдебната палата да се срути всеки момент. Освен течовете от фасадата има и вътрешни наводнения.

В една от стаите на съдебно-изпълнителната служба е паднал целият таван върху компютрите и архивите. Коридорите на палатата са без осветление заради прекъснати кабели на остарялата електрическа инсталация. Прогнилите дървени дограми на прозорците всеки момент ще са разпаднат, въпреки че са заковани с пирони. 

Според Вълчанова във всеки проектобюджет на съда са залагани средства за капиталови разходи, но винаги са съкращавани при одобряването на бюджета.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна