Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Непознатите Съединени американски щати – втора част

| обновено на 31.08.14 в 19:14 БНР Новини
Предлагам ви отново пътуване до Съединените американски щати - продължение на разказа, който подхванах на 23 март.
Преди няколко години по моя покана в няколко предавания на телевизионната рубрика „Атлас” на БНТ участваха  двама души от Националото географско дружество на САЩ - продуцентът Джон Бредър и шефът на фотографите на едноименното списание Кент Кобърстийн. Попитах ги какво е за тях понятието „география”, защото към мен често бяха отправяни упреци от телевизионни чиновници, които си представяха тематиката на „Атлас” само като набор от красиви природни кадри. „Географията - беше отговорът - това е светът и всичко в него!”  Определение, което с пълна сила важи и за континента Америка.
„Калифорния” пък е вълшебната думичка, която извиква  на живот положителни емоции, представа за топлина и нега - даже у жителите на тази страна. Защото щатът се свързва с романтичния Сан Диего, космополитният Лос Анжелис или Сан Франсиско.
Надявам се, че този разказ, който можете да чуете в звуковия файл, ще бъде интересен за вас, но, разбира се, пожелавам ви да видите този щат, пък и не само него, със собствените си очи.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна