Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гаджев преподписа с "Левски"

Снимка: БГНЕС

Капитанът на "Левски" Владимир Гаджев подписа нов договор за една година с опция за продължаване с още една. Националът замина за Правец, където ще се включи в заниманията на първия отбор.

26-годишният Гаджев от днес трябваше да стане свободен агент, но реши да остане на "Герена", след като не успя да си уреди трансфер в чужбина. Той има 176 мача и 22 гола в шестте си сезона за "Левски" досега. Гаджев даде интервю за официалния сайт на столичани.

Ето коментарът на Владимир Гаджев и амбициите му преди новия сезон:

Едно ново начало за мен, виждам един подмладен отбор, дойде нов треньор, силно се надявам нещата да се подобрят. Първо, обаче трябва да се направи боеспособен тим, това е най-важното, пък в хода на първенството ще видим докъде можем да стигнем.

За това какво му е повлияло, за да остане в клуба, Гаджев сподели:

Имах няколко предложения, но те не ме заинтригуваха. Оферта, каквато аз исках и очаквах, така и не пристигна. Желанието ми бе да продължа кариерата си в някое от топ първенствата на Европа, но за целта трябваше да изчакам по-дълго, а това не ме устройваше. Да, можех да подпиша и да заиграя в някои екзотични страни за много пари, но на този етап това не е най-важното нещо за мен. Искам, ако направя трансфер, той да задоволява моите амбиции. Подобна екзотична дестинация вероятно щеше да се отрази негативно и върху участието ми в националния отбор.

Проведох един разговор с него (бел.ред. - треньора Пепе Мурсия), определено ме впечатли с нещата, за които разговаряхме, те дори не бяха от футболен аспект. Сподели ми идеите, които има за "Левски", за стратегията, която иска да изгради в клуба. Но както казах, първо, трябва да направим силен отбор, с преобладаващи в него български футболисти, разказа впечатления си от треньора Пепе Мурсия капитанът на "Левски".

Относно програмата за първенството и срещата във втория кръг с вечния съперник, Гаджев каза:

Идеално. Ще има доста здрави мачове, форматът на първенството ще предложи доста напрегнати двубои, ще бъде интересно за зрителите. Силно се надявам ние да сме готови за шампионата и да се представим значително по-добре от последния сезон.

"Сините" ще играят утре третата си контролна среща в Правец. Съперник ще бъде "Локомотив" София, а проверката е с начален час 18.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна