Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Григор Димитров излиза в ключов мач срещу Новак Джокович

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров излиза днес от 15 часа срещу Новак Джокович на полуфиналите на "Уимбълдън". Най-добрият ни тенисист ще играе исторически мач срещу сърбина, след като детронира миналогодишния шампион Анди Мъри с 3:0 сета.

Джокович пък спечели четвъртфинала срещу Марин Чилич с резултат 3:2.

До момента Григор Димитров и Новак Джокович имат 4 мача помежду си, като българинът е постигнал една победа - на 8-и май 2013-а година в Мадрид.

Мачът в Лондон днес е важен и за двамата тенисисти. Ако Джокович спечели, ще оглави световната ранглиста. Ако пък Григор вземе титлата от "Уимбълдън", ще влезе в Топ 5 на света.

В София днес ще има няколко възможности да се гледа мача на живо. Стадион "Академик" ще отвори врати безплатно за всички, които искат да проследят мача на "Уимбълдън". Другото място, където се следят традиционно мачовете на Григор Димитров, е Националният тенис център.

В предаването "Преди всички" по "Хоризонт" управителят на Националния тенис център Георги Дончев коментира, че балканското дерби между него и Новак Джокович може да се превърне в един световен полуфинал, който да доведе до един още по-голям финал за нашето момче.

Според него Григор има всички предпоставки за успех, въпреки че излиза срещу изключително опитен тенисист – водача в схемата Новак Джокович.

Цялото интервю с Георги Дончев можете да чуете в звуковия файл.



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна