Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мирослав Пашов: По стените на театъра течеше като водопад

Снимка: Радио София

Сериозно пострадал от вчерашното бедствие в София е Театърът на българската армия. В предаването "Преди всички" директорът на театъра Мирослав Пашов обясни каква е ситуацията: Снощи на покрива огромно количество вода и ледени топки образуваха голям басейн. Постепенно водата започна да се стича по стените и навлезе в двете основни кабини - за звука и осветлението, върху пулта, камерите. Изключихме захранването. Въпросът е, че толкова много вода се изля. Покривът не потече, потече по стените и тръгна по етажите. По стените течеше вода като водопад. Пострада и гардеробът на театъра.

Застрахователната компания на театъра е реагирала още снощи. Днес ще бъде направен оглед и ще бъдат описани щетите.

След бедствието, предизвикано от бурята, министърът на културата Петър Стоянович създаде кризисен щаб за отстраняване на щетите на най-засегнатите сгради на театри, училища, музеи и галерии. Щабът ще изяснява щетите на културните и образователни институти. Ще направи и преценка на възможностите за ползване на сградите. За ръководител е определен ресорният заместник-министър Васил Василев.

До днес на обяд в Министерството на културата се очаква от директорите точна информация за пораженията, както и резултати от срещите им със застрахователите.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна