Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Зала "Триадица" беше дадена безвъзмездно на Българската федерация по баскетбол

Зала "Триадица" беше дадена безвъзмездно на БФ Баскетбол
Снимка: БГНЕС

Днес беше подписан договор между Столична община и Българската федерация по баскетбол за безвъзмездното предоставяне на спортна зала "Триадица" изцяло за нуждита на баскетбола в България за срок от 10 години. Подобна практика е единствена по рода си и се случва за първи път в София. Договорът бе подписан от заместник-кмета д-р Тодор Чобанов и президента на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков.

Зала "Триадица", която в близкото минало бе арена на различни баскетболни прояви, се нуждае от сериозен ремонт. Новите стопани от баскетболната федерация имат намерение да кандидатствуват за средства по европейски програми, както и по програма за енергийна ефективност, но на първо време ще се ремонтират покривът и настилката.

Идеята е в зала "Триадица" да се провеждат тренировките и първенствата на подрастващите, но тя ще може да дава подслон и на мъжки и женски тимове.

Федерацията ще освободи баскетболния салон на стадион "Васил Левски", за който плаща 75 000 годишно на Националната спортна база. Хубавото е, че се запазва дейността на Ученическата спортна школа "София", която ще ползва зала "Триадица" напълно безплатно.

Ето какво сподели заместник-кметът на София д-р Тодор Чобанов:

И Георги Глушков - президент на Българската федерация по баскетбол:


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени