Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Поредна управленска криза в автомобилизма

Владимир Илиев
Снимка: БГНЕС

Автомобилизмът в България е на път да изпадне в поредната си криза. В момента федерацията има двама президенти. Единият Радослав Козлеков все още изпълнява своите функции, а другият – Владимир Илиев, избран на последното извънредно общо събрание на 30-и май, няма регистрация в съда. Причината – поредната жалба, подадена в съда, която оспорва решенията на най-висшия форум на централата.

Днес новият УС се обърна с отворено писмо към автомобилната общност, от което става ясно, че има намерение да се оттегли:

Намираме, че днешната ситуация с два управителни съвета вреди на спорта и трябва да бъде преустановена възможно най-скоро. На ОС от 30.05.2014 г. имахме увереността от старото ръководство, че федерацията ни се предава без задължения и с активи. Като екип не сме съгласни да бъдем заложници на задкулисни игри от настоящото ръководство, които да доведат до тежко наследство, когато бъдем вписани. Не сме съгласни сегашният председател и останалият му екип да ни прехвърлят отговорността, когато тотално изпускат от контрол управлението на БФАС. Затова хората, които легитимно управляват спорта, трябва да носят отговорността на собствените си действия и бездействия. БФАС има спешна нужда от УС, който да функционира и реално да управлява автомобилизма в Република България. Считаме, че като новоизбран УС трябва да се ръководим преди всичко от интересите на автомобилния спорт, които изискват компромиси и отстъпки от личните интереси и амбиции. Затова Ви информираме, че в рамките на следващите дни ще депозираме пред СГС молба за оттегляне на заявлението си за вписване като новоизбран УС на БФАС. Благодарим на всички Вас, които ни подкрепихте като екип. Не получихме шанс да работим и да се докажем. С правни хитрини някой успя да блокира волята на Вас – членовете, които ни избрахте на 30-и май. На ОС бяхме избрани без предварителен сговор, но сега единни декларираме, че за нас управлението не е самоцел и че то има смисъл единствено ако има и БФАС. Оставаме верни на дълга си към спорта и всички Вас.

Ето какво заяви Владимир Илиев специално за предаването "На финала":

Потърсихме за коментар и сегашният председател на федерацията Радослав Козлеков, който заяви, че все още обмисля позицията си и ще я изрази едва след като се срещне и разговаря със своя наследник Владимир Илиев.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна