Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Великобритания трябва да поеме обратно от Европа контрола върху границите си, ако иска да изпълни правителствената цел за ограничаване на имиграцията до 100 000 души годишно до май 2015 г., пише британският вестник Експрес по повод очакван тази седмица доклад. В доклада се посочва, че "няма изгледи" за намаляване на бройката мигранти в Обединеното кралство от Румъния, България и други бедни европейски страни.

Друг британски консервативен вестник, Мейл, съобщава за "възмущение от това, че правителството е похарчило 80 000 паунда на данъкоплатците, за да изпрати със самолет 200 мигранти обратно в Румъния и България". Според изданието това се е случило през първите три месеца на тази година, а впоследствие е станало ясно, че част от депортираните са се върнали в

Обединеното кралство с променено име в личните карти.  ЕС готви за тази седмица поредния списък със санкции срещу Русия, този път се очакват санкции, засягащи отделни сектори на икономиката, пише Независимая газета.

"Позициите на САЩ и на Европа по украинската криза се сближават. Риториката отсам и отвъд Атлантика звучи все по-недипломатично", отбелязва Ведомости в редакционен коментар.

Вариациите на тема "не ни е страх от санкции" или "ще покрещят и ще мирясат" май са преждевременни. Очевидно ще трябва да си платим за Крим и Донецк, посочва Новая газета.

Русия трябва да се готви за "затягане на коланите", смятат експерти на Новие известия. Става дума главно за руските държавни корпорации, задлъжнели пред западни финансови институции, за отбранителната промишленост, която може да остане без модерни технологии, за петролодобива, планиращ "експанзия в Арктика". А за населението на Русия се очертават по-високи данъци и по-скъпи комунални услуги, както и нов етап от инфлационната спирала, прогнозира Новие известия

Информацията е на БТА.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна