Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Наследството, което получават служебните министри Порожанов, Бакалов, Иванов и Христосков

Снимка: БГНЕС

При представянето на служебния кабинет, президентът посочи и задачите, които стоят пред него. Според Плевнелиев служебният кабинет наследява неразплатени дейности. 42-рото НС остана глухо за актуализацията на бюджета, каза държавният глава. По думите му бюджетът за тази година е бил сбъркан още в самото начало, например с планираните 2 милиарда в повече в сравнение с предишната година. Той смята, че ревизията на бюджета недалновидно е отказана, но ревизия ще има, като служебното правителство ще я подготви и ще я внесе за изпълнение от следващото правителство. За наследството на служебния министър на финансите Румен Порожанов чуйте в репортажа на Наталия Ганчовска.

Росен Плевнелиев беше категоричен, че служебното правителство ще работи открито и посочи мерки за организиране и провеждането на изборите, икономически мерки, мерки за социална и здравна закрила, политики в подкрепа на върховенството на закона, вътрешния ред, сигурността и отбраната. За наследството на служебния министър на вътрешните работи Йордан Бакалов чуйте в репортажа на Николай Христов.

Юристът Христо Иванов е новият министър на правосъдието. Той като вицепремиер ще отговаря и за министерството на вътрешните работи и за съдебната система. Според отчета на бившия министър на правосъдието Зинаида Златанова, тя посочи като постижения разтоварване на затворите и готовия проект за нов Наказателен кодекс. Силвия Великова разказва какво наследство получава новият министър на правосъдието Христо Иванов.

Хасан Адемов беше смятан за изключително компетентен за поста на социален министър в предишното правителство. Какво наследство остана на новия служебен министър на труда и социалната политика Йордан Христосков чуйте в репортажа на Цветелина Стоянова.

Репортажите можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна