Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проф. Стоян Миланов: Актът на министър Андреева е обида към институцията "Пирогов"

Снимка: БГНЕС
Две седмици преди да предаде поста, министърът на здравеопазването Таня Андреева е отстранила директора на "Пирогов" проф. Стоян Миланов. Това показва справка, направена в Търговския регистър от вестник "Труд". Професор Стоян Миланов потвърди пред "Хоризонт", че е подадено заявление за смяната му на поста. Той обаче добави, че за момента продължава да изпълнява функциите си:

В момента има заявление за вписване в Търговския регистър на нов изпълнителен директор и нов Съвет на директорите. Не съм уведомен за тези промени. Научих вчера, предадено ми беше от юридическия отдел, че е направен опит за такова вписване. Мотиви за това решение няма. Можете да си представите за какво става въпрос. Това не може да се случи, без да има акт на вписване. Аз продължавам да изпълнявам своите функции с всички правомощия, дадени ми от закона. За съжаление трудно тръгва новият министър в този пост. Много е неприятно, за мен това е сътресение, позорен акт и обида към институцията "Пирогов", акт на управленска немощ.

Най-радостното в случая е, че здравната система се сбогува с това недоразумение, което не мога да нарека и колега. Много са предположенията, разбира се, че има и лично отношение, но най-вече, че винаги съм споделял проблемите на системата. Бях спиран да изпълнявам програмата си в болницата и бяха налагани наказания. За мен в това ведомство, който и министър да дойде, трябва да се срещне с ръководството на "Пирогов", защото ние сме отражение на наболелите проблеми в системата. Очаквам това ръководство да се срещне с нас. Очаквам едно ново начало. Чух за промени в ръководството на болницата в Плевен, което е извършено по същия позорен начин.


Чуйте разговора на Таня Милушева с проф. Стоян Миланов от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна