Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отново сблъсъци на Майдана в Киев

| обновено на 07.08.14 в 14:36
Снимка: nytimes.com
Кметът на Киев Виталий Кличко поиска от началника на столичната милиция да осигури безопасността на гражданите и общинските служители, които разчистват барикадите на площад "Независимост", където по-рано избухнаха сблъсъци между силите за сигурност и активистите от палатковия лагер на Майдана, съобщи агенция РИА Новости, като цитира съобщение на сайта на киевското кметство.

Мнозинството киевчани искат ред и сигурност в центъра на града, а случващото в последно време там е престъпление. Безредиците на Майдана са недопустими. Трябва да градим, да работим, подчертава кметът Кличко в изявление в социалните мрежи.

  Активистите от палатковия лагер на киевския площад Независимост укперват старите и изграждат нови барикади около площада, съобщи агенция Новости. От сцената на Майдана звучат обвинения към властите във вътрешен преврат, заради опита на общинските служители да раздигнат палатковия лагер в центъра на Киев.

Тази сутрин общински служители, охранявани от полицаи, започнаха да разглобяват барикадите на централния площад в Киев и прилежащите улици. Митингуващите, които се намират на площада от края на ноември миналата година, започнали да замерят общинските служители и полицаите с камъни и бутилки и да палят автомобилни гуми.

При стълкновенията са пострадали четирима полицаи и един демонстрант. От полицията съобщиха, че са аресутвали няколко въоръжени мъже, иззели са оръжие и около 20 кашона с бутилки със запалителна смес.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна