Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"180°" - новият летен фестивал в София

Защо 180° - защото младите организатори на фестивала Александър и Стефан Хаджиеви, Елица Богданова и Венета Нейнска предвиждат предица от нестандартни събития, които представят класическа и съвременна камерна музика по нетрадиционен начин.

В три поредни вечери - на 7-ми, 8-ми и 9-и август ще прозвучат разнообразни музикални стилове в различни комбинации от инструменти. Програмата на всяко събитие носи абстрактна тема, олицетворена от музика и други изкуства. Първата вечер в Методистката църква "Д-р Лонг" (срещу Операта) е под заглавието "Майка ми гъската" по едноименното произведение на Морис Равел. Втората програма е свързана с танца, затова и заглавието е Dance! и ще бъде под покрива на "Склада" (ул "Бенковски" 11), а третата - “A/V” във "Fabrica 126" и представя експеримент между акустичното и електронното изкуство.

На 180° ще гостуват международни артисти, свързани с имена като Ensemble Modern, Pina Bausch Theatre Wuppertal, European Union Youth Orchestra, London Symphony Orchestra, Kremerata Baltica, Experimentalstudio SWR и др. Всички събития са с начален час 19:30, а входът е по желание - тоест всеки от публиката плаща, колкото реши, за да не бъде цената на билета пречка за някого, който би искал да посети концертите.

Чуйте всичко интересно около идеята и осъществяването на първото издание на фестивала "180°" от Елица Богданова - организатор и участник във форума.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна