Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Учебната година ще започне навреме навсякъде, включително в пострадалите от бедствия райони

Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Румяна Коларова заяви, че учебната година ще започне навреме навсякъде, включително в пострадалите от бедствия райони. Коларова посети две училища във варненския квартал "Аспарухово" и се запозна с ремонтните дейности след наводнението.

Румяна Коларова каза, че в бюджета няма никакви резерви, но до седмица ще стане ясно откъде ще се намерят допълнителни средства за пострадалите от бедствията учебни заведения. Тя коментира ремонта на училищата в Мизия:

В момента, например, в Мизия имаме проблем с учебниците, който вече решихме, защото така се оказало, че в основното училище те са били складирани на първия етаж. Повече от три метра е било наводнено. В основното училище е хубаво, защото там е теракот. Така че там нямаме проблеми, в професионалното, което е в Мизия, вече ще имаме проблем. Навсякъде е направена оценка и е поет ангажимент и от директорите на училищата и от регионалните инспекторати, че ще започне нормално учебният процес.

Социални работници трябва да проверят на място какви са условията в домовете на учениците в пострадалите райони, защото и това е важно за учебния процес, каза още Коларова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени