Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стефан Манов: Подценява се сериозността на организацията на изборите във и извън страната

Снимка: БГНЕС

Поредна Централна избирателна комисия не създава навреме електронната страница за подаване на заявления от хората, които желаят да се разкрие нова секция за гласуване. Това заяви в "Преди всички" Стефан Манов от временните обществени съвети на българите в чужбина и припомни, че до крайния срок остават само 20 дни. Според Стефан Манов се подценява сериозността на организацията на изборите във и извън страната.
 
Съжалявам, че ЦИК избяга от възможността да обяви предварителния брой секции, именно тези 286 минимален брой секции, защото това щеше да даде възможност за една по-добра организация на изборния процес. Споменахте 9-и септември – това е просто утре. Хората все още са в отпуски, не са по места. И за да се осигурят и помещения, и изборна техника, говоря за избирателни кутии, тъмни стаички, мобилен интернет, членове на СИК, всеки един ден е важен. Просто не е възможно в рамките на 20-тина дни да се организират качествено едни избори, където и да било.

Стефан Манов подчерта, че поредна Централна избирателна комисия не създава навреме електронната страница за подаване на заявления от хората, които желаят да се разкрие нова секция за гласуване, а остават само 20 дни до крайния срок. Той посочи още, че интернет сайтът на Комисията все още не е преминал на вълна парламентарни избори октомври 2014-а.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна