Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Волен Сидеров: За водачи на листите залагаме на хора, доказали се в боя

"Атака" е готова за изборите, каза в предаването "12+3" лидерът й Волен Сидеров, малко след като партията беше регистрирана в ЦИК за предстоящия парламентарен вот:

Има мобилизация на хората за участие в парламентарните избори. Аз вече втори месец съм на обиколки в страната. Листите са почти готови. Няма някакви изненади при тях. Това са активисти на "Атака", отбор, който вече съм сформирал. Няма да има някакви изненади. Но самото подреждане предстои. Ще залагаме на хора, които са се доказали в боя. Предстои една много трудна битка. Аз подозирам, че следващите управления няма да са стабилни. Възможно е след тези избори да има нови. Така че трябва бойна форма.

Това, че социологическите агенции дават по-висок процент доверие на НФСБ, според Волен Сидеров е игра на самите агенции: Те винаги са снижавали нашето реално присъствие. Освен това при допитванията много хора не смеят да кажат, че симпатизират на "Атака". В страната има голям страх. Там, където властва ДПС или ГЕРБ в много от общините, има страх да не загубят работата си, ако заявят, че подкрепят "Атака". Но в тъмната стаичка те ще гласуват. Така че при замерването на социологическите агенции е трудно да се установи реалният вот. Има много скрит вот.

Не сме осигурили подкрепа на предишното правителство, което беше с участие на ДПС, заяви Сидеров.

Според него няма друга партия в националистическия сегмент, която да предлага различна или по-добра програма: Тези партии, които се обявяват за патриотични, всъщност залагат на това да откъснат вот от "Атака" и залагат на негативна кампания срещу "Атака", като че ли сме управлявали през последните 25 години. Това не е добре за обществото ни, защото ние нямаме нужда от джафкане помежду ни, а имаме нужда от промяна курса на управление на България, защото там нещата отиват на зле.

Сидеров коментира и сигналът, който той изпрати до прокуратурата за конфликт на интереси на служебния премиер Георги Близнашки: Нищо не пречи прокуратурата да започне проверка сега, той няма имунитет. Близнашки е внесъл два вида декларации за конфликт на интереси. На едната има зачеркване и корекции. Това дава основание за съмнение, че има подправяне на документ. Нека да са ясни нещата. Нека да е ясно дали имаме за министър-председател човек, който се опитва да мами. Това трябва да се знае.

Цялото интервю с Волен Сидеров можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна