Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Република БГ" и Коалиция "Десните" с дебют на предстоящия вот

Снимка: БТА
Два дни преди края на срока за регистрация на партиите и коалициите в ЦИК за участие в предсрочните парламентарни избори се регистрираха "Атака", Коалиция "България без цензура", Коалиция "Патриотичен фронт НФСБ - ВМРО", Партия "Република БГ" и новата коалиция "Десните".

Това, което характеризира днешната политическа среда – кебапчета и музика, не е целта на "Република БГ". Може да звучи високопарно, но ние се придържаме към разбирането, че в политиката трябва да влизаш, когато служиш на изстрадана кауза. /.../ При всички случаи нашата кампания ще е позитивна. Това, за което искаме да допринесем, е, решение на проблеми, а не унищожавене на някакъв политически опонент, каза в предаването "Нещо повече" Георги Василев – председател на Политическа партия "Република БГ", която ще се яви за първи път на избори след учредяването си.

Коалиция "Десните", която включва партийните формации "Синьо единство", "Единна народна партия" и "Български демократически форум", ще се яви за първи път на предстоящи вот в този формат. Документите в ЦИК днес внесе д-р Илко Семерджиев. Пред "Хоризонт" той каза, че хората, обединили се в коалиция "Десните", са доказали, че могат да правят реформи:

Ние не сме съгласни, че някой, когато се самоетикитира като реформатор, е и способен да свърши това. В крайна сметка си спомняте, че на изборите през 2009-а година ГЕРБ на практика бяха преписали нашата програма, но нищо от нея не изпълниха. Това е характерното за популизма, за разлика от десните, каквито наистина сме ние. Това, което сме казвали, сме го изпълнявали и ще продължим по същия начин и сега.

Интервютата с Георги Василев и с д-р Илко Семерджиев можете да чуете от звуковите файлове.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна