Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Димитър Стоянов: Федералният модел на Патриотичния фронт е добър и работещ

Снимка: БГНЕС

Една от най-младите коалиции, които ще се явят на тези избори, е Патриотичният фронт. Социолозите вече им дават известни шансове да е част от следващия парламент. Димитър Стоянов, председател на Национал-демократичната партия, каза в предаването "Преди всички", че миналата година почти всички партии, които участват в тази коалиция, са се явили самостоятелно на изборите, но нито една не успя да вземе необходимите проценти.

Логичното нещо в този случай беше да се създаде обединение. Задачата на двете големи партии беше да създадат ядрото. Ние, по-малките партньори, нямаше как да създадем такова гравитационно привличане. Федералният модел на Патриотичния фронт е добър и работещ. Не обичам да затварям врати, политиката е изкуството на възможното, в политиката се влиза, за да свършиш нещо за хората
, така Стоянов обясни коалирането на партията му с тази на Валери Симеонов.

Снимка БГНЕСАнгел Джамбазки от ВМРО
, евродепутат, водач на листата в Благоевград, заяви, че трябва да се положат всички усилия, за да може Патриотичният фронт да се представи добре на предсрочните избори.

Да покаже обединението на всички български патриоти и да бъде отпор на антибългарската политика, практика през последните 20 години. Благоеград е знаков за ВМРО и ПФ, но колкото е и знаков, толкова е и труден за осъществяване на мандат и заради наличието на купени гласове, заради наличето на много голям, прихванат от ДПС електорат от местните феодали Ахмед Башев и Муса Палев. Битката ще бъде изключително трудна, но това не ни плаши и ние сме готови за нея. Пред ПФ няма таван.


Според Джамбазки безусловно биха отхвърлили подкрепата само на ДПС, ако се стигне до коалиция след изборите. Димитър Стоянов допълни, че трябва да се направи крачка встрани от начина, по който досега се правят коалиции в Блъгария и даде пример с Германия.

Интервютата на Силвия Великова с Димитър Стоянов и Ангел Джамбазки можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени