Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

800 безработни от Добричка област са започнали работа през юли

Близо 800 безработни от Добричка област са започнали работа през юли. Най-много – 65 на сто, работят в преработвателната промишленост, търговията, хотелиерството и ресторантьорството, както и в селското стопанство.

В момента в Бюрото по труда в Добрич има заявени 176 свободни работни места, от тях 58 са за хора с висше образование, уточни неговият директор Васил Сивков:

Преобладаващо продължават да се търсят лекари. 40 места са вече за учители по различни дисциплини, двама рехабилитатори и един медицински специалист в село Крушари и специалист "Маркетинг и продажби", както и социален работник, логопед и ветеринар. Със средно образование – трета квалификационна степен – има свободни шест места, с работническите професии, съответно позициите са 103 и са основно за производство на обувки и облекла, където са 40 работни места. Свободните позиции за град Балчик са 38, а за почасова работа те са девет, като най-често са свързани с кредитен инспектор и кредитен консултант.

15 чуждестранни граждани от Русия, Украйна, Армения и Казахстан също са се регистрирали като безработни. Предпочитанията им за работа са в сферата на туризма.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна