Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Николай Марков не е член на "Величие", обявиха от партията

Николай Марков
Снимка: БГНЕС

Доскорошният председател на парламентарната група на "Величие" Николай Марков не е член на партията, съобщиха от пресцентъра на формацията. Марков не е подписал декларация за членство, не е приел устава и ценностите партията. 

"Той сам се обяви за лидер и председател на партията, което не предизвика възражение от страна на управляващия орган на "Величие" - Централния съвет, с оглед да не се навреди на предизборната кампания", уточниха от партията.

Парламентарната група на "Величие" се разпадна в петък, след като шестима депутати подадоха заявления за напускане. Заради това от поста заместник-председател на Народното събрание беше освободена и Виктория Василева.

В съвместно видеоизявление в петък вечерта с председателя на партията Албена Пекова Ивелин Михайлов заяви:

"Партия "Величие" е в парламента с 6 свободни депутати, които пак защитават целите и идеалите на партия "Величие". Ако съм жив, здрав, на свобода, в следващия парламент аз ще вляза водач на групата в Народното събрание, защото това нещо, което се случи, не може втори път да се случи, докато не изградим работеща група от хора, които да знаят какво вътре трябва да направят".

Пекова опроверга информацията, появила се през седмицата, че е звъняла в администрацията на Народното събрание, за да пита за партийната субсидия, тъй като е материално затруднена.

"Предполагам, че в Народното събрание тези обаждания, всичко, се записва и винаги може да се докаже тази лъжа", каза Албена Пекова.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна