Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Социалисти се обявиха против подреждането на листата в Шумен

Писмо до новия лидер на БСП Михаил Миков са изпратили група социалисти от Шумен. Днес писмото беше разпространено и до медиите. В него се казва, че повечето партийни организации в региона съществуват само на хартия, а пленумите и събранията се провеждат формално, за „бройка“.
„Без съгласуване с общинските ръководства на БСП в областта беше наложен за водач на листата Иван Иванов, въпреки преобладаващото мнение изразено в много партийни събрания, че той не е подходящ. По този начин се налагат и други имена за номиниране”, пишат в обръщението си до Михаил Миков шуменски социалисти. Те се оплакват още, че хората, които на общинската конференция на БСП са изразили различно мнение, са били заплашени с изключване от партията.
Писмото е подписано от председателя на групата на общинските съветници на БСП в Шумен адвокат Генчо Гатев, д-р Валентин Семков, Aлександър Узунов, проф. Иван Памуков, общинските съветници Христо Николов, Николай Калев, проф. Русанка Петрова и много други изявени социалисти от общинската организация в Шумен. Областният председател на БСП в Шумен Тодор Тодоров каза за Радио Шумен, че не е запознат с писмото, но утре ще го коментира.

Писмото можете да видите тук.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени