Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Хореографката Сидра Бел ще представи работата си по проект с български танцьори

Снимка: www.derida-dance.com

Световноизвестната хореографка от Ню Йорк Сидра Бел ще представи резултата от своята работа на премиера тази вечер в "Дерида денс център“ в София. Тя пристигна в България като обучител в тренинг програмата за млади танцьори Атанас Маев – арт мениджър на танцовата компания "Дерида денс“.

Това е проект, който в продължение на една година имаше своята подготовка. В последните три седмици Сидра Бел ни гостува и за наша радост резултатът наистина е много прогресивен и младите танцьори имаха възможност да почерпят от нейния опит. По нейно решение днес представяме резултата от тяхната съвместна работа тук в София.

Атанас Маев подчерта, че входът е свободен, но местата са ограничени, така че денс центърът е пуснал модул за регистрация на сайта си. Той обясни защо от танцовата компания са се спрели точно на Сидра Бел:

Тя е в топлистата на американските хореографи, много бързо показва напредъка в своята работа. За последните 14 години тя печели няколко световни конкурса и определено е едно от имената, което се доближава до вижданията ни за естетиката на съвременния танц. Догодина се надяваме да продължим и да доразвием този проект, който започнахме сега.


Разговора на Таня Величкова с Атанас Маев можете да чуете от звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна