Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Бургас започна концертът на Биг Бенда на БНР

С минута мълчание в памет на жертвите от наводненията в Бургаско започна концертът на Биг Бенда на Българското национално радио на откритата сцена „Охлюва“ в морския град. Музикалното събитие е по повод 80-та годишнина на обществената медия.

Българското национално радио е не само най-старата, но и ползващата се с най-висока степен на доверие обществена медия у нас. С тези думи изпълнителният директор на радио Бургас Мартин Минков откри концерта:

Нашата функция като обществена медия я виждаме в това да бъдем заедно. Заедно и в радост и в трудни дни, каквито за съжаление са тези. Златните букви в историята на Българското национално радио я пишете вие, нашите слушатели, хората, заради които ние съществуваме.

Приветствие поднесе заместник-кметът на община Бургас Йорданка Ананиева:

Взехте изключително правилно решение с разкриването на регионален център тук. Бургас се превърна в двигател на много положителни промени и новините тук са винаги горещ. Сега уважаваната национална медия е по-близо до тях.

Пред бургазлии и гости на града звучаха незабравими световни хитове и български мелодии, изпълнени от Биг Бенда под диригентската палка на Антони Дончев:

Аз съм роден в Бургас. И наистина е много специално усещане. Идеята е много добра.

Солист на концерта беше Васил Петров. Турнето за 80-тата годишнина на Националното радио продължава в Стара Загора на 12 септември.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна