Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 500 полицаи ще се грижат за реда в столицата на първия учебен ден

Около 500 служители на реда ще се грижат за сигурността в деня на откриването на учебната година. Полицията има информация за дилърите на дрога, които се навъртат в районите на учебните заведения и ще предприеме мерки срещу тях, обясниха от МВР.

От столичната полиция обясниха, че е била създадена организация съвместно със Столичния инспекторат по образование за мерките за сигурност на 15-и септември.

В деня на откриването на учебната година ресурсът на охранителния състав ще бъде около 450 до 500 служители, които ще обезпечават нормалното протичане на първия учебен ден, обясни началникът на "Охранителна полиция" Борислав Муров.

На 15-и септември ще се следи и за преминаването по пешеходните пътеки близо до училищата, детски градини и ясли и реакцията на шофьорите.

Контролът е над водачите на приближаващите и преминаващите през пешеходните пътеки близо до училищата, детските градини и площадките. Пресичането на пътното платно да става на определените за тази цел места от страна на децата и учениците. Ще регулираме движението за безопасно пресичане на децата и учениците, каза Тенчо Тенев - заместник-началник на отдел "Пътна полиция" към СДВР.

До края на годината ще е засилен контролът и около училищата, особено във времето, когато децата отиват и се връщат от занятия. От СДВР припомниха още, че малолетните деца могат да седят навън до 20 часа, а непълнолетните до 22 часа. Сред тези часове те трябва да бъдат с придружител.


Репортажа на Николай Христов можете да чуете от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна