Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Франция не остави шансове на Иран и след 3:2 ще играе на полуфиналите

Нгапет и Гребеников се радват след класирането си за полуфиналите
Снимка: fivb.org

Отборът на Франция записа поредната си победа на световното първенство по волейбол за мъже в Полша - 3:2 гейма (25:20, 25:23, 22:25, 19:25, 15:9) срещу състава на Иран и се класира за полуфиналите на турнира. Французите, които в първия си мач от третата фаза надиграха Германия с 3:0, се нуждаеха само от гейм срещу иранците, за да подпечатат визите си за последните мачове на световното.

Селекционерът на "петлите" Лоран Тийе заложи на титулярите в първата част и съвсем логично французите, които показват невероятна игра в Полша, взеха гейма с 25:20 точки. През втората част на полето се появиха част от резервите на Франция, които показаха, че са по-добри от Иран и взеха гейма малко по-трудно - 25:23.

В третия гейм обаче, след паузата от 10 минути, резервите на французите намалиха оборотите, от което се възползваха състезателите на Слободан Ковач. Те поведоха още в началото и задържаха преднината си до края на тази част - 25:22. В четвъртия гейм отново иранците бяха по-добри от втория състав на французите и логично двата тима стигнаха до тайбрек след 25:19 за Иран.

Все пак до изненади в последния гейм не се стигна и Франция спечели с 15:9, а с това и мача с 3:2.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна