Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Легендарният Сергей Накаряков ще свири в София

Сергей Накаряков репетира с Филхармониците
Снимка: И. Гъделева

86-ият сезон на Софийската филхармония ще започне бляскаво. На 2 октомври, на сцената в Зала "България" ще бъдат не само филхармониците и певците от Националния филхармоничен хор "Светослав Обретенов", дирижирани от Мартин Пантелеев, но и солисти от най-висока световна класа - един от знаменититите тромпетисти на нашето време, Сергей Накаряков, пианистката от Белгия Мария Меерович и певицата Джени Ху от Австрия.


Забележителното в новия сезон на Филхармонията е, че наред с гостуванията на музиканти от чужбина и любими на публиката български изпълнители и диригенти, като солисти на оркестъра ще се представят и няколко оркестранти - пианистът Стефан Врачев, кларинетистът Михаил Живков и др.

Ще продължат неделните следобедни концерти и детските цикли на Фортисимо Фамилия и Кварто квартет, на които Софийската филхармония е съорганизатор.

С поредица от концерти Националният филхармоничен хор "Светослав Обретенов" с диригент Илия Михайлов ще отбележи своята 70-годишнина.

Какво още откроява в програмата на националния ни оркестър главният му диригент Мартин Пантелеев можете да чуете в  интервюто за предаването "Алегро виваче" в звуковия файл.

Интервю с тромпетиста Сергей Накаряков очаквайте в предаването "Преди всички" на 2 октомври.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна