Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Люис Хамилтън най-бърз във втората свободна тренировка в Япония

Люис Хамилтън най-бърз във втората свободна тренировка в Япония
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът в генералното класиране Люис Хамилтън (Великобритания) с "Мерцедес" беше най-бърз във втората свободна тренировка преди неделното състезание от Формула 1 за Голямата награда на Япония.

Втори на 240 хилядни от секундата остана съотборникът му Нико Розберг (Германия), който изостава на 3 точки в генералното класиране от Хамилтън. Трети се нареди Валтери Ботас (Финландия) с "Уилямс".

Защитаващият световната си титла и миналогодишен победител в Япония Себастиан Фетел (Германия) с "Ред Бул" се придвижи на пета позиция.

Дебютантът Макс Ферстапен (Холандия) с "Торо Росо" стана най-младият пилот, който участва в свободни тренировки във Формула 1. Преди три дни той навърши 17 години, даде 12-о време, като кара стабилно и не направи грешки, но дебютът му не мина съвсем гладко, след като трябваше прекрати участие малко преди края заради технически проблем. Във втората серия Ферстапен беше заменен от Жак-Ерик Верн (Франция), който даде 11-и резултат.

Пилотът на "Лотус" Пастор Малдонадо (Колумбия) беше наказан с 10 места на стартовата решетка заради употреба на шести двигател през сезона по време на първата свободна тренировка. По правилник състезателите имат право да използват максимум пет мотора през кампанията. Така Малдонадо ще стартира с 10 позиции по-назад, ако успее да влезе в топ 12 на утрешната квалификация. В противен случай санкцията му ще бъде наложена в следващия старт в Сочи.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна