Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Полша с първа победа над Германия в историята си

Полша записа първа победа в историята си срещу Германия на футбол
Снимка: БГНЕС

Отборът на Полша спечели историческа първа победа в своята футболна история над Германия, след като се наложи с 2:0 над световния шампион в мач от 4-та група на квалификациите за европейското първенство. На Националния стадион във Варшава попаденията за домакините вкараха Аркадиуш Милик в 51-та минута и Мила в 88-та минута, но в герой за домакините се превърна вратарят Войчех Шчесни, който спаси невероятни положения.

Германците създадоха повечето положения през първата част - още в 10-та минута Томас Мюлер стреля от дистанция, но не затрудни вратаря на домакините. В 36-та минута Марио Гьотце центрира към Карим Белараби, който стреля от въздуха покрай вратата.

Второто полувреме започна с гол за домакините от Полша - в 51-та минута Лукаш Пишчек центрира към Милик, който с глава насочи топката във вратата. Гостите буквално обсадиха наказателното поле на Шчесни, който обаче извади всичко - удари на Марио Гьотце, на Андре Шюрле и на Ерик Дурм. Минути преди края удар на Лукаш Подолски се отби от напречната греда, а 2 минути преди изтичането на редовните 90 минути поляците довършиха световните шампион - Роберт Левандовски се пребори за една топка в наказателното поле и подаде на Мила, който оформи крайния резултат.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна