Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Бежанската вълна към България набира скорост

Бежанският център в Харманли

Актуалната информация за бежанците на територията на РПЦ – Харманли с дата 9 октомври 2014 година е следната: 1302 души, от които 1195 са от Сирия, 15 от Палестина, 44 от Ирак, 21 от Афганистан, 3 от Иран и 1 от Мароко. На този фон служителите в РПЦ – Харманли са 57 души.
Всеки ден в бежанския лагер постъпват най-малко по 80 нови бежанци. Картината в лагера постепенно се подобрява и това разбираме от директора на РПЦ – Харманли, Марко Петров. Неговият разказ е и за това, как протича ежедневието на бежанците, а и това на служителите. Добринка Тодорова, началник отдел „Производство и настаняване“ разказва не само за работата, но и за личните истории на тези хора, за културните мероприятия, които се организират, а също така и за това кое я е накарало да започне работа в бежанския лагер в Харманли.
Ще успеем ли по по-човешки и непредубеден начин да погледнем на бежанците, ще успеят ли те да се адаптират оттук нататък, къде е пресечната точка и къде ще му излезе краят?! Отговорите на тези и други въпроси ще откриете в звуковия файл.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна