Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Фараж: Още 1 милион имигранти пристигат във Великобритания за три години

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът на британската антиевропейска Партия на независимостта Найджъл Фараж, заяви, че ако не бъдат взети спешни мерки през следващите три години Обединеното кралство ще бъде залято от още 1 милион имигранти. Фараж направи своето изказване, след като в петък Долната камара на британския парламент прие на второ четене предложението да бъде гласуван закон, който би направил задължително провеждането на референдум през 2017-а година за излизане на страната от Европейския съюз. Законопроектът сега ще бъде разгледан от парламентарни комисии, след което по него трябва да се произнесе и Горната камара на лордовете.

Според Найджъл Фараж обаче предложението на управляващите консерватори е недостатъчно, за да спре притока на чужденци на Острова. Той заяви, че финансовата нестабилност в еврозоната тепърва ще тласне все повече хора от по-бедните европейски страни да търсят препитание във Великобритания. В момента нетната годишна миграция е 243 хиляди души, което означава, че през следващите три години тази цифра ще достигне 1 милион.

След доброто си представяне на европейските избори през май неговата Партия на независимостта на Обединеното кралство (ЮКИП) отново стресна основните политически сили във Великобритания, като в началото на този месец вкара и първия си депутат в парламента в Лондон след частични избори.

От опозиционната Лейбъристка партия обвиниха консерваторите, че бързат с приемането на Закон за референдум за излизане от ЕС, за да отнемат инициативата от ЮКИП. Референдумът ще застраши работни места, както и инвестициите в страната, предупредиха лейбъристите.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна