Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ивайло Калфин: Имаме нужда от национално съгласие

Снимка: БГНЕС

Ивайло Калфин от парламентарнатаа група на АБВ подчерта пред депутатите от 43-тото Народно събрание необходимостта от национално съгласие.

Днес ние имаме нужда от национално съгласие. Не от обединяване на партиите зад една и съща идеология, а от национално съгласие с всички различия, които ние имаме и които нашите партии имат. Националното съгласие не означава подкрепа на която и да било партийна програма. То означава всяка партия и избирателите й да се припознаят в едни национални приоритети, каза Калфин.

Той избори приоритетите, по които, според АБВ, трябва да се обединят партиите.

Националното съгласие трябва да бъде около няколко въпроса, които не са партийни - силна държава и институции, спиране на партийни назначения, на разклащане на институциите, справедливост и ефективно правосъдие и промени в съдебната система, които да го осигурят. Няма ляво и дясно тук. Добър избирателен кодекс. Не тези мъки, които в продължение на два предишни парламента виждаме с изборното законодателство, които доведоха хората от първия ден на парламента тук, пред вратите ни. Демографска политика, в нея ние включваме образование, доходи, здравеопазване. Стабилизиране на националната сигурност, коментира Калфин.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени