Eмисия новини
от 00.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Челси" с трудна победа във Висшата лига на Англия

"Челси"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Лидерът във Висшата лига "Челси" се наложи с 2:1 над "Куинс Парк" в 10-ия кръг от футболния шампионат, но се нуждаеше от дузпа, реализирана от Еден Азар четвърт час преди края. "Сините" остават на върха с 26 точки, следвани от "Саутхемптън", който продължава със забележителния си ход след 1:0 като гост над "Хъл Сити" и събират 22. Три отбора си поделят според головата разлика с по 17 точки 3-ата позиция: това са "Манчестър Сити", "Арсенал" и "Уест Хем".

Бразилецът Оскар изведе "Челси" напред в резултата в 32-ата минута с техничен удар извън наказателното поле, но заслугата е на Сеск Фабрегас, който преодоля играч на гостите и му подаде. Чарли Остин изравни за КПР в 62-ата минута, а Азар осигури успеха с точен удар от бялата точка. Сините от Лондон са с 8 победи и 2 равенства от началото на първенството. Белгийското крило сам си изработи дузпата, след като беше повален в наказателното поле от Едуардо Варгас.

"Саутхемптън" продължава със силните си игри и след 1:0 над "Хъл Сити" регистрира 10 победи в 11 мача във всички турнири. Виктор Уанияма вкара единственото попадение за "Светците" с впечатляващ удар от 40 метра още в 3-ата минута.

"Арсенал" разгроми последния в класирането "Бърнли" с 3:0, като през второто полувреме два гола вкара Алексис Санчес. Първото попадение за артилеристите Калъм Чембърс за сезона- в 72-ата минута, само две след първия гол. Чембърс асистира за първия гол, след като подаде прехвърлящо подаване над вратаря Том Хийтън. В 90-ата минута чилийският нападател на домакините вкара за 3:0, наказвайки грешка на защитата на "Бърнли". Тео Уолкът се появи на терена в 80-ата минута, като това беше завръщане за него след девет месеца лечение на травма на коляното- скъсани предни коленни кръстни връзки. Той можеше дори да се разпише минути след влизането си на терена, но ударът му от малък ъгъл мина над горната греда.

"Уест Хем" се върна от 0:2 до 2:2 при гостуването на "Стоук Сити" и спечели 17-а точка, което ги нарежда наравно с "Манчестър Сити" и "Арсенал". Стюърт Даунинг изравни за 2:2 в 73-ата минута, а домакините изглеждаше пълни господари след головете на Моузес и Маме Бирам Диуф. Нигериецът Виктор Моузес отбеляза в 33-ата минута, а Диуф удвои с удар с глава в 56-ата. Но Енер Валенсия върна едно попадение в 60-ата минута с глава след подаване на Даунинг. Равенството спря серията на "Чуковете" от три поредни победи, докато "Стоук Сити" е на 12-о място, пропускайки възможността да излезе в първата половина на класирането.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна