Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Байерн" Мюнхен се утвърди на върха в Бундеслигата след труден успех над "Борусия" Дортмунд

"Байерн" Мюнхен-"Борусия" Дортмунд
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Шампионът "Байерн" Мюнхен победи "Борусия" Дортмунд с 2:1 в среща от десетия кръг на германското футболно първенство. С успеха възпитаниците на Хосеп Гуардиола се утвърдиха на върха на класирането с 24 точки, с 4 точки аванс пред втория "Волфсбург". Вицешампионът "Борусия" Дортмунд допусна пета поредна загуба в Бундеслигата и след общо седем срещи без успех се свлече на 16-ото място с едва 7 точки. Марко Ройс отбеляза за гостите в 31-ата минута, когато засече с глава центриране в пеналта на Пиер-Емерик Обамеянг. "Байерн" натисна, но Томас Мюлер и Ариен Робен пропуснаха добри възможности да изравнят до почивката.

В 51-ата минута Роберт Левандовски пропиля най-доброто положение за домакините. Той беше оставен непокрит около точката на дузпата, овладя на гърди подаване от дясно и шутира към вратата, но топката се удари в крака на Роман Вайденфелер и излезе в корнер. В 71-ата минута баварците заслужено изравниха, след като Левандовски се разписа срещу бившия си клуб. Невен Суботич пресече пас на Рибери към Робен с шпагат пред наказателното поле, но топката отскочи към полския нападател, който незабавно с удар по тревата от дъгата пред пеналта не даде шансове на Вайденфелер.

В 84-ата минута "Байерн" стигна до пълен обрат. Суботич сгреши пред наказателното поле на гостите, позволи на Рибери да му отнеме, французинът навлезе в наказателното поле и беше задържан от сръбския бранител. Главният рефер Мануел Грефе веднага отсъди дузпа, а Робен беше точен от бялата точка за 2:1.

Така баварците прекъснаха серия от четири поредни мача за първенство без домакински успех срещу "Борусия" Дортмунд, срещу който за последно бяха спечелили в Бундеслигата на "Алианц Арена" на 13 февруари 2010 година с 3:1.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени