Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Вандали изпочупиха фитнес уреди в Благоевград

Неизвестни изпочупиха част от фитнесуредите в една от новите паркови зони на Благоевград. Вандалският акт е извършен през нощта. Един от 20-те фитнесуреда, монтирани преди дни в парка покрай реката, е изпочупен, изкъртени са и закрепващите основи.

През последните месеци община Благоевград изгради няколко нови зелени зони за отдих и спорт на открито, в парковите пространства бяха оборудвани детски и спортни площадки, както и фитнесзони.  Всяка от придобивките обаче бе помрачена от вандалски прояви. Преди време бяха изкъртени пейки и осветителни тела в централния градски парк и по екоалеята до  кръста над Благоевград. Щетите се оценяват на десетки хиляди лева.

Въпреки засиленото полицейско присъствие, вандалите засега остават неразкрити. Един от вариантите за пресичане на този вид престъпност е монтиране на система  за видеонаблюдение в централната градска част и двата големи квартала на областния център, но от години този въпрос стои нерешен между общината и областната дирекция на полицията.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна