Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Гумите на 60 автомобила бяха нарязани в бургаския квартал "Меден рудник"

Гумите на 60 автомобила са били нарязани в най-големия бургаски жилищен комплекс "Меден рудник". Стъклата на колите са изпочупени. Задържан е един от вероятните извършители.

Най-много са потърпевшите, паркирали пред търговски обект в комплекс "Меден рудник". Гумите на колите са нарязани с нож, на повечето дупките са между 1 и 3 см, разказаха пострадали. Според хората в комплекса акцията е умишлена, в интерес на собствениците на магазини за гуми "втора ръка" и автосервизи.

В близкия сервиз монтьорът Николай Грозев, който от сутринта е приел осем коли с нарязани гуми, отхвърли версията:

Няма такова нещо, защото заради тези гуми ние не можем да си вършим нашата работа, пък в момента е сезонът. В момента си имаме достатъчно работа и не можем да обърнем внимание на колите.

27-годишен мъж е задържан за вандалската акция. Полицията подозира и съучастник, каза говорителят на Областната дирекция на МВР Цветелина Рандева:

По първоначални данни е констатирано, че щетите са нанесени от двама мъже, които, вероятно в нетрезво състояние, намушквали, срязвали гумите или пък трошили стъклата на паркираните по пътя им леки автомобили.

Според полицията повечето от колита са с "Автокаско", което отхвърля търговски умисъл.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна