Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Татяна Лолова празнува 80-годишнина днес на "Киномания"

Снимка: БГНЕС

Продължава 28-ото издание на "Киномания". 18 дни, пълни с изкушения за ценителите на кино изкуството. Близо 60 заглавия, сред които най-очакваните и награждаваните от последната година. Истински задъхан киномаратон, в който всеки ще грабне своите мигове с любими артисти, мигове на размисъл от посланията на големи творци, мигове на чисто удоволствие.

Предаването на програма "Хоризонт" за музикално-сценични изкуства "Каста дива" ви препоръчва "Портрет на една дама – филм за Татяна Лолова" на Георги Тошев и Ема Константинова, чиято единствена прожекция ще бъде днес от 18.30 часа в кино "Люмиер". Това ще бъде и голямо киносъбитие, но и голямо светско събитие. Любимата на поколения българи актриса Татяна Лолова е избрала точно там да отпразнува 80-годишнината си. А каква е връзката с операта?

Това е филм за Татяна Лолова такава, каквато е днес и сега, без някаква голяма равносметка за миналото, без погледи напред в бъдещето. Правейки този филм, аз разбрах колко много тя е свързана с музиката, още от малка, и до последно нейното колебание е било дали да стане актриса или оперна певица. Ето една страна от невероятния талант на Татяна Лолова е останала скрита за широката публика. И така моят подарък за нейната 80-годишнина беше спектакълът на операта "Мадам Бътерфлай" в Париж със Светла Василева в главната роля, разказа Георги Тошев.

Слушателката на БНР Елена Попова спечели в томболата на предаването "Каста дива" билети за прожекцията на филма за Татяна Лолова "Портрет на една дама" на Георги Тошев и Ема Константинова днес от 18.30 часа в кино "Люмиер".



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна