Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Грейси Голд начело при жените на турнира в Осака

Грейси Голд начело при жените на турнира в Осака
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Грейси Голд е начело след кратката програма при жените на турнира от сериите Гран При по фигурно пързаляне в Осака (Япония), последен кръг за сезона. Американката направи всичките си скокове, получи оценка от 68.16 точки и записа шансове да се класира за финала на надпреварата в Барселона (Испания).Втора завърши Альона Леонова (Русия) с 68.11 точки, а  трета е Канако Мураками (Япония) с 64.38 точки.

При спортните двойки след първото изпълнение поведоха канадците Мегън Дюамел и Ерик Радфорд със 72.70 точки. След тях останаха Юко Кавагути и Александър Смирнов (Русия) с 64.60 точки и световните шампиони за юноши Сяоюй Юй и Ян Цзин (Китай) с 60.15 точки.


Олимпийският и световен шампион по фигурно пързаляне Юдзуру Ханю (Япония) падна два пъти по време на кратката си програма и остана пети в класирането със 78.01 точки. За Ханю това е първи старт, след като получи рана на лицето и натъртвания при сблъсък с Ян Хан (Китай) по време на загрявката за волната програма на турнира Гран При в Шанхай на 8-и ноември. Японецът не успя да приземи четворен тулуп и падна след комбинацията от троен луц и троен тулуп.

С първа оценка в кратката програма е Такахито Мура от Япония - 86.28 точки, който направи всичките си скокове, включително и комбинация от четворен и троен тулуп. След него се наредиха Джереми Абът (САЩ) с 81.51 точки и Дайсуке Мураками (Япония) със 79.68 точки.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени