Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първият турнир по баскетбол за момичета се провежда днес на стадион „Българска армия“

Първият турнир по баскетбол за момичета, който носи името на големия български баскетболист от средата на миналия век Васил Манченко, ще се проведе днес в зала „Румен Пейчев“ на стадион „Българска армия“.

Легендата в баскетбола Васил Манченко е двукратен участник на олимпийски игри и двукратен участник на европейски първенства с националния отбор на България през 50-те години на миналия век. След спортната си кариера, той остави следа като спортен журналист и баскетболен коментатор.

След като вече се проведоха две издания на турнира „Васил Манченко“ за момчета, спечелени от отбора на 133-о СОУ, организаторите решиха да направят състезание и за дамите. Днес в зала „Румен Пейчев“ на стадион „Българска армия“ баскетболните отбори на 8 столични училища ще играят, за да излъчат първия носител на трофея „Васил Манченко“ сред девойките.

Отборите са разпределени в две групи, като в съставите влизат ученички от съответните училища от 8 до 10 клас. Състезанието е във формат трима на трима.

Отборът победител ще получи ювелирна купа, която е изработена от велинградския художник Борис Костов. Участниците в турнира ще получат също и материални награди. Организаторът на турнира от страна на семейството на Васил Манченко, Методи Манченко, обясни, че според регламента първото училище, което спечели турнира три пъти, ще задържи трофея за постоянно във витрината си.

Манченко каза също, че третото издание на баскетболния турнир „Васил Манченко“ за момчета предстои през пролетта.

Повече подробности за турнира по баскетбол за момичета за купа „Васил Манченко“, чуйте от Ивайло Николов.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна