Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Ранобудните студенти" отново излязоха на протест

Снимка: Дневник

"Ранобудните студенти", които в началото на годината протестираха срещу правителството на Пламен Орешарски, отново излязоха на протест срещу, по думите им, "абсурдни" назначения в държавата. С плакати "За вас парламентът е театър, за някои театърът е живот" и "Вие имате пари, ние имаме мечти", те се събраха тази вечер пред Софийския университет "Свети Климент Охридски".  "Ранобудните студенти" искат оставките на министъра на културата Вежди Рашидов и на председателя на парламентарната комисия за култура и медии Слави Бинев.

Назначението на Слави Бинев беше знака всъщност, който ни показа отношението на новите управляващи към културата. Щом толкова лесно дадоха тази комисия, значи културата не е приоритет в техните планове.

Смятам, че цялата културна гилдия и също така аудиторията, която потребява културните продукти, твърде дълго време се е примирявала с много безумици - причината да се събудим и най-накрая да поискаме да има не само адекватно управление, но много радикални промени не само в сектора на културата, но и на медиите.

Студентите прочетоха писмо адресирано до премиера Бойко Борисов и до председателя на Парламента Цецка Цачева. Писмото на ранобудните обаче завършва с въпрос към Радан Кънев и Меглена Кунева - това ли е реформаторското ви отношение към културата?

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна