Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Атанас Семов: В България не се отглеждат грамотни и културни хора

Снимка: БГНЕС

30 години по-късно отново беше издадена книгата на покойния народопсихолог Марко Семов "За Япония като за Япония". Петото издание беше представено в Големия салон на БАН, на 8-и декември, заедно с книгата на неговия син Атанас Семов "И аз за Япония". Той сподели огорчението си от състоянието на образованието ни и посочи конкретни примери от учебниците за деца в средното училище.

В днешна България не се отглеждат грамотни и културни хора! Плебсът е по-удобен от свободния и грамотния човек, а свободен може да бъде само грамотният човек! Все повече ще стават събитията като в пазарджишкото ромско гето, ще се задълбочи кризата в съдебната система, това, което се случва, е отвъд границата на абсурда! Подобни неща не се случват дори в страни-нечленки на Европейския съюз като Албания! Няма да се опомним, очаквам още сътресения и още тежки скандали в съдебната и в политическата система.

Цялото интервю на Диана Янкулова с доц. Атанас Семов, преподавател в СУ "Свети Климент Охридски", можете да чуете в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени