Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Локомотив" Пловдив се раздели със защитника Ивайло Димитров по взаимно съгласие

Ивайло Димитров
Снимка: БГНЕС

Футболният "Локомотив" Пловдив освободи защитника Ивайло Димитров. Двете страни се съгласиха да прекратят договора на футболиста по взаимно съгласие. Новината съобщи административният директор на клуба Атанас Узунов. Бранителят претърпя тежка контузия още в дебюта си с "черно-белия" екип на 22-и май 2013 година, когато в мача с Берое на "Лаута" счупи крака си. Последва операция и дълго възстановяване. Заради тежката травма Димитров не успя да се наложи в титулярния състав на "Локомотив" Пловдив и е решил да си търси нов отбор.

Футболистите, треньорите и служителите на "Локомотив" Пловдив пък ще посрещнат в добро настроение Коледните и новогодишни празници, след като им бяха изплатени по една заплата и половина. Шефовете на клуба намериха пари и ги раздадоха на подопечните си. Това успокои обстановката в клуба, която беше сериозна напрегната заради финансовите проблеми на "черно-белите".

Феновете на Локомотив оказаха сериозна подкрепа към свой колега от София, който има доста трудности в живота. Освен събраните над половин тон дрехи, обувки и играчки за хора в нужда, "черно-белите" привърженици предоставиха отделно два чувала с дрехи на Бисер Александров. 25-годишното момче е в неравностойно положение, изоставен от своите родители. Живее в София, в една малка стаичка без ток. Въпреки това Бисер е голям фен на "Локомотив" Пловдив и от две години насам почти не е изпуснал мач на отбора. Понякога няма пари за ядене, но отделя, за да пътува навсякъде по стадионите в страната - беше във Варна, Разград, Ловеч. Момчето има желание да се премести да живее в Пловдив и фенклубът на "Локомотив" прави всичко възможно да му помогне в реализирането на тази негова мечта.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени