Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Румен Йончев: Трудно ми е да коментирам теориите за политическото бащинство на Бареков

Срив в "Български демократичен център“ няма, проблем има само "България без цензура"

Снимка: БГНЕС



Трудно ми е да коментирам теориите за политическото бащинство на г-н Бареков. Те са трудно доказуеми, каза Румен Йончев от „Български демократичен център“ в интервю за предаването „12+3“.

ПГ на „Български демократичен център“ е консолидирана, стои много здраво на мястото си и не виждам притеснения за нея, добави той.

Единствено проблем има в партията „България без цензура“ и тези проблеми очевидно трябва да бъдат решавани. Вместо да говори за политическото бащинство, добре е г-н Бареков да говори защо се случва това в ББЦ. Аз не съм препоръчвал хората. Никой не е напускал групата, тя е единна и консолидирана. Единството се гради около общата цел, която ни изпрати в това Народно събрание. Това са 14 народни представители от различни избирателни райони, в които всеки един от тях е правил кампания и е поемал своите ангажименти към избирателите и затова сме избрани. Това ни задължава да бъдем заедно и да продължим да изпълняваме програмата, с която сме се явили пред избирателите. Всичко друго е несериозно. Приказките за пощадите, бащите и майките в политиката са обект на друг разговор, посочи още Йончев.

Депутатът беше категоричен, че срив в коалицията няма: Земеделският народен съюз, "Лидер" и '"Гергьовден" са на своето място. Това, което ни предстои, е да подпишем ново коалиционно споразумение за работата ни след изборите в рамките на това Народно събрание. Очакваме и колегите от ББЦ да се присъединят към него. Не виждам какви са тревогите на Бареков.

Йончев посочи, че ПГ на „Български демократичен център“ е в опозиция: Единственото обяснение за нашето толерантно отношение към управляващите са именно тези три месеца, които все още не са изтекли, в които даваме шанс на новото управление. Разбира се, търпението е на изчерпване, защото вместо реформи виждаме повсеместно кадруване.

Йончев посочи, че „Български демократичен център“ ще внася нови законопроекти по темите здравеопазване, образование и ще бъде внесен проектозакон за лобизма.

Цялото интервю чуйте в звуковия файл.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени