Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Донецките сепаратисти струпват сили край стратегическия ЖП възел Дебалцево

| обновено на 07.02.15 в 13:19
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Проруските сепаратисти са засилили обстрела на правителствените части по всички фронтови линии и изглежда струпват сили за нова офанзива край стратегическия ЖП възел Дебалцево, съобщи говорител на украинската армия. По данни на Киев за изминалото денонощие са загинали петима украински военни, а 26 са ранени.

Обстрелът срещу населени места по фронтовата линия в Донбас е продължил през цялата нощ, съобщават украинските и руските информационни агенции.  Обстановката в Донецк остава напрегната, в града се чуват мощни експлозии и залпове, съобщиха от кметството. По техни данни през изминалото денонощие са загинали 6-ма цивилни, а 15 са ранени.

Сепаратистите и правителствените сили си размениха нови обвинения за незачитане на безопасността на цивилното население. Бунтовниците прибавиха и обвинението, че Киев е използвал временното хуманитарно примирие вчера за засилване на групировката си в обкръжения от три страни град Дебалцево.

Донецките сепаратисти съобщават, че само през последното денонощие правителствената армия е загубила 70 бойци, а от Киев твърдят за петдесет жертви на сепаратистите. Донецките сепаратисти обявиха, че извеждането на цивилни от фронтовия град Дебалцево няма да продължи днес, поради съображения за сигурност. По време на краткото затишие вчера от града са били изведени 750 души.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна