Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Националите по свободна борба отпътуваха за силния турнир "Тахти къп" в иранския град Кермахшах

Валентин Райчев
Снимка: БГНЕС

Националите по свободна борба отпътуваха за силния турнир "Тахти къп" в Кермахшах (Иран), който ще се състои през уикенда. Отново домакините поемат пътните разходи и престоя на българския тим. На турнира ще има и български съдия - Венцислав Филчев.

Старши треньорът Валентин Райчев е заложил на петима състезатели. Това са европейският шампион за кадети от 2010-а и трети от Евро 2013 при юношите Георги Вангелов (57 кг), Георги Златов (70 кг), Георги Средков (86 кг), който през ноември стана първи на турнира "Анри Деглан" във Франция, както и на Евтим Евтимов (97 кг). В отбора се връща Димитър Кумчев (125 кг), за когото това ще бъде първото състезание след световното първенство през 2013 година. Оттогава той лекуваше контузия на коляното. Водач на делегацията ни Георги Калчев, европейски шампион.

Междувременно, женският национален отбор се подготвя с представителния тим на Норвегия в столицата Осло. Домакините са водени от българския треньор Бюлент Кямил, който ги готви през последните години. В края на седмицата националките, водени от старши треньора Серафим Бързаков, ще премерят сили на турнира "Клипан" в Швеция.
 
В надпреварата ще се включи и световната и европейска шампионка Станка Златева, която пристига от Баку с личния си треньор Симеон Щерев.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени