Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

„Алиса в страната на чудесата” от „Ковънт Гардън”

| обновено на 03.03.15 в 18:02

През месец февруари в прожекциите от кино сезона на Кралската опера в Лондон „Ковънт Гардън“  в кината Арена в София, Варна, Велико Търново, Стара Загора, Плевен и Смолян гледахме приказно красивия спектакъл на Кралския балет „Алиса в страната на чудесата“.

Скочихме в заешката дупка заедно с феноменалните солисти Сара Лам и Федерико Бонели, за да преживеем по нов начин шедьовъра на Луис Карол. Композитор е Джоби Талбът, вълшебната хореография е дело на Кристофър Уилдън, колоритните декори и костюми са създадени от художника Боб Краули. Заедно с интереса как е претворена в балет очарователната приказка за Алиса, Лудия шапкар, чувствителния Бял заек и коварната Червена кралица, опитните познавачи на балетното изкуство аплодираха и закачките с някои от най-популярните и обичани творби, например пародията на танца на розите от „Спящата красавица“ на Чайковски.

В звуковия файл чуйте впечатленията на Светлин Стоянов от София, който спечели билети за спектакъла в томболата на предаването за музикално-сценични изкуства „Каста дива”, както и анкета с деца от публиката.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна