Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Борусия" Дортмунд взе глътка въздух след победа над "Майнц"

Марко Ройс отпразнува новия си договор с "Борусия" Дортмунд с гол и асистенция при успеха с 4:2 над "Майнц"
Снимка: БГНЕС

"Борусия" Дортмунд записа първа домакинска победа през тази година и се измъкна от зоната на изпадащите в Бундеслигата. Тимът на Юрген Клоп се наложи с 4:2 над "Майнц" пред над 80 000 зрители на своя стадион и показа, че започва да набира скорост за решителните мачове през сезона. Успехът е втори пореден за Дортмунд и отборът вече заема 14-то място с 22 точки.

Мачът тръгна лошо за домакините, които инкасираха гол още в 1-та минута след точно попадение на Елкин Сото. Резултатът се запази до края на първата част, но веднага след почивката "Борусия" Дортмунд натисна и за 5 минути обърна развоя на мача. В 50-та минута Невен Суботич изравни резултата след центриране от корнер на Шмелцер, а в 55-та минута Марко Ройс даде преднина на "жълто-черните". В следващата атака "Майнц" изравни чрез Юнус Мали.Играчите на Дортмунд намериха сили и след голове на Пиер-Емерик Обамеянг в 71-та минута и на Нури Шахин в 78-та измъкнаха ценната победа.

Изключителен мач изигра звездата на "Борусия" Дортмунд Марко Ройс, който тази седмица поднови договора си с клуба. Освен с гол Ройс се отчете и с асистенция за гола на Обамеянг.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени