Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Протест и в Бургас за бързи съдебни процеси срещу убийците на пътя

Снимка: БГНЕС

Протест с искане за бързи съдебни процеси за смърт на пътя се проведе днес пред Съдебната палата в Бургас. Близки на загинали се събраха, за да поискат промени от правосъдната система.

Процесът за смъртта на малката Красимира, сгазена в с. Крушевец, започва на 10 март. Това стана ясно днес на мирен протест под надслов "За бързо правосъдие за убийците на пътя", който се проведе в Бургас. Организаторите от Фондация "Безопасни улици от Валя" и асоциации, свързани с пътната безопасност, събраха около 20 души - роднини на загинали по пътищата. Михаил Попов от фондация "Безопасни улици от Валя":

Да влезе в съда отнема от един до 3-4 месеца, обикновено това става чак в шестия месец, а цялото дело на трета инстанция приключва минимум след година и половина.

Подобен е случаят на сгазената на пешеходна пътека в Бургас преди повече от година Антоанета Димитрова, коментира сестра й Станимира: До сегашния момент абсолютно нищо не се случи.

Сравнително бързо ще започне делото за смъртта на 11-месечното момиченце, което бе сгазено от граничен полицай на 11 септември миналата година на тротоар в село Крушевец.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна