Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия изпрати поредния конвой хуманитарна помощ за Донецк и Луганск

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В първия ден на обявеното в Югоизточна Украйна примирие Русия организира поредния 14-ти конвой с 1800 тона хуманитарна помощ за Донецк и Луганск.

Първата колона от 90 камиона вече е в Донецк, където е започнало нейното разтоварване, съобщи представителят на руското Министерството на извънредните ситуации Василий Мясников:

Товарите бяха събрани и доставени от много руски региони. 75 % от пратката този път са хранителни продукти. Тя съдържа също така строителни материали и медикаменти. Особеното на този хуманитален конвой е, че той включва учебници и помагала за студентите в Донецк, посочи Масников.

Рано сутнирта камионите преминаха всички формалности на границата, като бяха проверени и от представители на украинската митница. Журналистите също имаха възможност да проверят съдържанието на камионите.  80 от тях пътуват за Луганск, където помощта ще бъде разпределена основно в училища, детски градини и болници. От средата на август 2014 г. Русия е доставила в Донецка и Луганска област над 18 хиляди тона различни товари.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени