Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Цветана Пиронкова се класира за първи път в кариерата си за третия кръг на тенис турнира в Дубай

Цветана Пиронкова
Снимка: БГНЕС

Цветана Пиронкова се класира за първи път в кариерата си за третия кръг на силния тенис турнир на твърди кортове в Дубай с награден фонд 2,513 милиона долара. Пиронкова победи поставената под номер 16 Пън Шуай (Китай) с 3:6, 6:4, 7:6(5) след 2:46 часа игра.

27-годишната пловдивчанка стартира лошо мача и допусна ранно изоставане от 1:5, което се оказа решаващо за загубата на първия сет. Във втората част 57-ата в света българка на два пъти излизаше напред с пробив, но 29-годишната китайка веднага го връщаше. Пиронкова отново спечели подаването на съперничката си за 5:4 и след това успя да затвори сета при собствен сервис. В третата част пловдивчанката дръпна с 3:1, но позволи да бъде застигната при 3:3. В последствие двете печелеха подаванията си и се стигна до тайбрек. В него българката дръпна с 6:2 точки, пропусна три поредни мачбола, два от които на собствен сервис, но все пак стигна до успеха при четвъртата си възможност.

Така тя заработи 26 хиляди долара от наградния фонд и 105 точки за световната ранглиста, в която ще се завърне в топ 50 през следващата седмица. За място на четвъртфиналите Пиронкова очаква победителката от двубоя между водачката Симона Халеп (Румъния) и Даниела Хантухова (Словакия).

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна