Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Седем олимпийски шампионки ще застанат на старт в Банско

Иван Обрейков: Пистата за състезанията от Световната купа в Банско е на 100 процента готова
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Седем носителки на златни олимпийски медали в алпийските ски и много световни шампионки ще участват в трите старта на Световната купа в Банско от 27-и февруари до 1-ви март. Това стана ясно от финалните заявки за участие. Присъствие в Банско за двата старта в супергигантския слалом и алпийската комбинация са дали 52 скиорки от 20 нации. Над 200 милиона зрители ще наблюдават стартовете чрез преките предавания на 28-те телевизии. Това съобщи на среща с медиите председателят на БФ по ски Цеко Минев

На сто процента е готова пистата за състезанията, на която ще се състоят стартовете за Световната купа. Пистата е достатъчно твърда, а при очакваните валежи ще продължи обработването й и през следващите дни. Днес започва разстановката на телевизионните камери край състезателното трасе. Телевизиите ще направят своите репетиции на 25-и и на 26-и февруари. Хеликоптер ще осигурява и картина от въздуха, заяви пък директорът на ски зона "Банско" Иван Обрейков от дружество "Юлен".

На 25-и февруари Банско ще посрещне и състезателките от световния женски елит. На 26-и февруари ще бъде официалната тренировка на състезателките, а в следващите три дни - надпреварата за Световната купа. На 27-и и на 28-и февруари са двата старта в дисциплината Супер-Г, а на 1-ви март - алпийската комбинация /Супер-Г и слалом/.

Трибуните край финала на „Бъндеришка поляна“ са готови, както и шатрите за състезателите и за ВИП-гостите на състезанията.

Официалното откриване на "Световна купа по ски - Банско 2015" ще бъде на 27-и февруари /петък/ на централния площад "Никола Вапцаров" в Банско от 18 часа. Тогава ще бъде и церемонията по награждаване на призьорките от първия старт в Супер Г същия ден и теглене на жребия за втория състезателен ден.

Продължава и продажбата на билети на специализираните каси, които са в билетния център при долната станция на кабинковия лифт в Банско. Цената на еднодневен билет е 25 лв., а за тридневен - 60 лв. За деца до 12 г. /само с придружител/ тридневният билет е на символичната цена от 3 лв. В цената на билета е включен транспорт до и от трибуните на финалната зона на състезанието – „Бъндеришка поляна“. Със закупения билет може да се ползва кабинков лифт или специално организираната за дните на състезанието маршрутна линия с микробуси пред долната станция на кабинковия лифт.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна